Tullbeslag av piratkopierade varor

Henkel’s produkt OSiS+ DUST IT är framgångsrik i Sverige

Henkel tillverkar och säljer produkten OSiS+ DUST IT genom sitt dotterbolag Schwarzkopf. OSiS+ DUST IT är ett lätt pulver som används för att ge håret extra volym och stadga. Produkten är väldigt framgångsrik på den svenska marknaden och en av de viktigaste kanalerna för försäljning är via professionella frisörer och hårsalonger.

Piratkopior av dålig kvalitet började komma till Sverige

Henkel fick problem med att piratkopierade varor, i synnerhet OSiS+ DUST IT, importerades till Sverige. En stor del av dessa var adresserade till professionella frisörer. Vissa av de piratkopierade varorna var av så dålig kvalitet att de skulle kunna orsaka skador.

Genom tullbevakning lyckades vi drastiskt minska antalet piratkopierade varor

Genom att anmäla en tullbevakning och genom ett nära samarbete med berörda tulltjänstemän lyckades vi stoppa många av de piratkopierade varor som kom in i landet. Tillsammans med Henkel såg vi också till att hålla kvar misstänkta varor och kontakta de importörer som beställt piratkopiorna. Allt detta för att snabbt förhindra att dessa potentiellt farliga varor kommer ut på marknaden. Genom vårt gemensamma arbete har vi lyckats att drastiskt minska importen av piratkopierade varor för Henkel. Vad som är ännu mer betydelsefullt är att importen av piratkopierade varor till professionella frisörer i princip har upphört helt.

Kontakta oss

Världen & Vi