Camilla Hamrin

Partner

Master of Laws

European Trademark and Design Attorney

Profil

Camilla är senior konsult, specialiserad på varumärke, design och upphovsrätt. Hon arbetar med strategier som innefattar bevakning, namnskapande och branding, förundersökningar, varumärkesansökningar och portföljoptimering. Camilla utformar samexistens-, överlåtelse- och licensavtal samt agerar i invändnings- och intrångsärenden.

Camilla har särskild kompetens av att hantera stora internationella IP-portföljer, både för svenska och internationella kunder. Hennes rådgivning omfattar ofta strategi, att lämna in och driva varumärkesansökningar, besvara förelägganden från myndigheter, argumentera gentemot motparter, samt enforcement globalt. Hon är också van att sköta förhandlingar och skriva varningsbrev.

Camilla har internationell erfarenhet och har varit bosatt i USA, Italien och Schweiz.

Höjdpunkter

 

Camilla är utsedd till Top 250 Women in IP samt Trademark IP Star – både 2020 och 2021.

World Childhood Foundation är en stiftelse grundad av H. M. Drottning Silvia. Den arbetar för barns trygghet över hela världen och har ett speciellt fokus på barn i utsatta miljöer. Sedan starten 1999 har Camilla hjälpt Childhood pro bono med deras varumärkesfrågor.

Camilla företräder MasterCard som 2001 ansökte om registrering av ett ljudvarumärke bestående av endast tre ackord. Genom omfattande argumentation först vid Patent- och registreringsverket och därefter vid Patentbesvärsrätten godkändes ansökan åtta år senare. MasterCards korta och enkla melodislinga av signalkaraktär är ett av första svenska registrerade ljudvarumärkena.

Utbildning & Auktorisationer

Auktoriserat varumärkesombud (EUIPO)
Auktoriserat designombud (EUIPO)
Auktoriserat IP-ombud

Jur. kand., Stockholms universitet med inriktning på medierätt och immaterialrätt, 1994

INTA, International Trademark Association
IPS, Sveriges IP-ombuds Samfund
MARQUES, Association of European Trade Mark Owners
SFIR, Svenska Föreningen för Immaterialrätt
SPOF, Svenska Patentombudsföreningen

Kontakta oss

Världen & Vi