Mats Lundberg

Managing Partner

Managing Director

European Trademark and Design Attorney

Profil

Mats är VD och senior konsult, specialiserad på varumärke, design och upphovsrätt samt implementering av IP-strategier. Sedan 2001 är han ansvarig för juridik- och varumärkesavdelningen.

Mats har mångårig erfarenhet av immaterialrätt, riskanalyser, namnval, förundersökningar, varumärkesvärderingar, licensavtal, Due Diligence inom EU och globalt. Han har bistått ledande svenska och internationella företag i upprättande av sina IP-strategier och att implementera dessa i sina affärsmodeller.

Mats är Council Member i ECTA (European Communities Trademark Association), tidigare ordförande i SEPAF (Sveriges Patentbyråers Förening) samt styrelsemedlem i Skriptor AB, Markify AB och Stockholm IP Law Review.

Mats har skrivit ett antal artiklar bland annat  avseende the Community Trademark och värdering av varumärken, samt är medförfattare till boken ”Riskerna med varumärken, produkter och reklam”.

Mats är styrelseledamot och ingår i Groth & Co’s ledningsgrupp.

Höjdpunkter

Mats är föreläsare i EU-rätt och immaterialrätt vid Uppsala Universitet/International Trade Law och har bistått Patent- och Registreringsverket i deras utbildningsprogram. Han har även föreläst inför Sveriges Riksdag avseende immaterialrätt och strategier vid export.

Sedan 2009 är Mats årligen utsedd av Who’s Whos Legal som en av Sveriges ledande varumärkesjurister, och han är utsedd till IP Star i Sverige av Managing Intellectual Property (MIP) årligen sedan 2014.

Mats är sedan 20 år moderator för Varumärkesdagen®.

 

Utbildning & Auktorisationer

Auktoriserat varumärkesombud (EUIPO)
Auktoriserat designombud (EUIPO)
Auktoriserat Patentombud
Auktoriserat IP-ombud

Jur kand., Stockholms universitet, 1986

ECTA, European Community Trademark Association
INTA, International Trademark Association
SIPF, Svenska Industrins IP Förening
AIPPI/SFIR, Svenska Föreningen för Immaterialrätt

Kontakta oss

Världen & Vi