Norden 22 Jan 2015

Lantmännen vinnare av Signumpriset 2015

Signumpriset uppmärksammar varje år det nordiska företag som utmärker sig i sitt långsiktiga arbete med att vårda och förvalta sitt varumärke. I år tilldelades det prestigefulla priset Lantmännen för sitt framgångsrika varumärkesarbete.

Juryn imponerades av Lantmännens arbete sedan den nya varumärkesstrategin lanserades 2006. Genom intern struktur, juridiskt skydd och marknadsföring har Lantmännen byggt upp sitt varumärke till att stå för kvalitet, kompetens och trygghet. Juryn tog även fasta på att Lantmännen på ett skickligt sätt använder sin särpräglade gröna grodd som en understödjande garant för koncernens alla produktvarumärken.

”Genom att finnas där i grönt på produkterna garanterar Lantmännen och grodden att produkten som sådan, eller ingredienserna, kommer från svenska bönder. Samtidigt som varumärket garanterar ursprunget är det också bärare av tydliga associationer som svenskodlat, och därigenom närodlat, till kvalitet, kompetens och inte minst kontroll och trygghet” står det bland annat att läsa i juryns motivering.

Hos Lantmännen gläds man åt priset och tar emot det med stolthet.

–  Det är oerhört glädjande att Lantmännen belönas för vårt långsiktiga kommunikations- och varumärkesarbete. Att ta ansvar från jord till bord präglar hela Lantmännen och hur vi arbetar. Vårt varumärke är starkt kopplat till centrala värden som ansvar, kvalitet och ursprung, och det är ytterst Sveriges lantbrukare och våra medarbetare som skapar varumärket, säger Madelaine Hellqvist Kongstad, kommunikationsdirektör på Lantmännen.

Signumpriset delas ut för tjugoförsta året i rad. Tidigare vinnare är: Icehotel, Hästens, Gröna Lund, Indiska, Findus, Fjällräven, Marimekko, Löfbergs Lila, ICA, Tetra Pak, Svenska Dagbladet, Absolut, Atlas Copco, Flygt, Carlsberg, Bang & Olufsen, Statoil, AGA, Ramlösa och Volvo.

Årets nominerade var, förutom Lantmännen, Crescent, Folkuniversitetet, Johaug, Kalles, Kobbs, Palmgrens, SkiStar, The Shirt Factory, Sophiahemmet och Ving.

Mer information och juryns motivering finns på www.signumpriset.se

Vi på Groth & Co har instiftat priset och vill rikta ett varmt grattis till Lantmännen!

Lantmannen_vinnare

Andra nyheter

 • Sverige 14 Sep 2022

  Med fondpengar – skydda dina IP-rättigheter

  Läs mer

 • Sverige 24 Aug 2022

  Välkommen Cao – vår nya European Patent...

  Läs mer

 • Sverige 07 Jul 2022

  Välkommen Christina!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi