Sverige 03 Mar 2021

ATG stämmer Svenska Spel – får inte använda Trav & Galopp

Trots uppmaningar från ATG har Svenska Spel fortsatt att använda uttrycket Trav & Galopp i sin marknadsföring. Nu har ATG fått nog och lämnat in en stämningsansökan till Patent- och Marknadsdomstolen vid Stockholms Tingsrätt.

ATG, Aktiebolaget Trav och Galopp, har sedan 1973 ensamrätt för kännetecknet ”Trav och Galopp” genom registrering av sitt företagsnamn vid Bolagsverket. Svenska Spels nuvarande användning av ”Trav & Galopp” i sin marknadsföring av företagets spel på hästar utgör därmed ett intrång i ATG:s företagsnamn, enligt Per Ericsson som företräder ATG:s anmälan.

Svenska Spels chefsjurist Lena Lassenius säger via skriftlig kommentar till TT att det inte är möjligt att få ensamrätt att använda ”rent beskrivande ord” för sin verksamhet. ”Svenska Spel har dessutom ansökt och fått beviljat [varumärkes]registrering av ett figurvarumärke som innehåller orden Trav & Galopp. Patent- och registreringsverket har då bedömt att ATG:s firmanamn inte utgör hinder mot registreringen, just eftersom dessa ord får anses vara beskrivande”, säger Lassenius.

Stämningsansökan följer av att Svenska Spel under hösten lanserade produkter och tjänster för spel på hästar, för vilka man använder namnet ”Trav & Galopp” i sin marknadsföring.

Andra nyheter

 • KENYA 19 May 2022

  Nya krav på anteckning av immateriella rättig...

  Läs mer

 • Worldwide 04 May 2022

  Renewcell gör modeindustrin hållbar

  Läs mer

 • Kap Verde 28 Apr 2022

  Kap Verde ansluter sig till Madridsystemet

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi