Worldwide 01 Sep 2017

De europeiska namnbyråerna Skriptor och Zigila går samman

Namnbyråerna Skriptor och Zigila från Sverige respektive Nederländerna går samman. Skriptor är Skandinaviens största byrå och en av världens främsta vad gäller namnskapande inom medicin och medtech med kunder som Roche, Bayer och Novartis i portföljen. Skriptor har också skapat namn som Telia, Klarna, Kelda och Briska.  Zigila har ett brett urval av kunder och har en stark position som namnskapare och rådgivare till Philips, Heineken och ING. Zigila ligger bakom namn som Oppo, Cimpress och Vion. Det nya företaget kommer att heta Skriptor Zigila.

Joachim ter Haar, Managing Partner på Skriptor Zigila säger: ”Sammanslagningen stärker vår internationella position. Kombinationen av våra byråers expertis inom namnskapandets alla områden är helt unik. Skriptor har en stark position som namnskapare inom läkemedelsindustrin, som ju är ett komplext område att arbeta inom och som kräver en hög kunskapsnivå och mycket erfarenhet.  Zigila är brandingexperter och arbetar mycket med varumärkesstrategier och de utmaningar som väntar företag i den digitala tidseran. Vi delar samma passion och ambition. Med kontor i både Stockholm och Amsterdam kan vi öka både vår kapacitet och vår kompetens. På så vis får vi större möjligheter att möta nuvarande och nya kunder på ett ännu bättre sätt än tidigare”.

Samarbetet tog sin början 2016 och har redan lett till flera gemensamma internationella namnprojekt. Fördelen med att slå samman Skriptors och Zigilas krafter och respektive specialkompetenser har hittills gett goda resultat. Till varje projekt sätter vi samman ett team med konsulter, kreatörer, juridiska och språkliga granskare samt andra specialister, beroende på varje uppdrags speciella förutsättningar. Tillsammans arbetar vi med varumärkesstrategi, namnskapande, granskningar och implementering för att nå en optimal lösning för kunden.

Sammanslagningen gör Skriptor Zigila till en betydande internationell aktör, samtidigt som rollerna som ledande byråer på de inhemska marknaderna även i fortsättningen kommer att vara viktiga.

Om Skriptor Zigila

Skriptor Zigila är det sammanslagna resultatet av två europeiska framgångssagor: Skriptor som Skandinaviens ledande namnbyrå och Zigila som Benelux dito. I dagsläget har Skriptor Zigila två europeiska kontor (Stockholm och Amsterdam) och ett i USA (Atlanta). Byrån specialiserar sig på namnskapande inom alla typer av branscher, online-namn, branding, varumärkesstrategier, varumärkesimplementering och språkliga undersökningar av namnförslag. Skriptor Zigila verkar lokalt, regionalt och globalt.

Skriptor Zigilas motto: Great names, Greater brands

www.skriptorzigila.com

Andra nyheter

 • Sverige 23 Jun 2022

  Framgång för ATG om Trav & Galopp

  Läs mer

 • Sverige 16 Jun 2022

  Trademark Prosecution Firm of the Year i Sverig...

  Läs mer

 • Worldwide 09 Jun 2022

  Camilla Hamrin igen en av ”Top 250 Women in I...

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi