Sverige 13 May 2020

Defender invänder mot varumärket iDefend

Atro Holding, baserat i Solna, ville registrera varumärket iDefend i fyra klasser, bland annat för olika typer av säkerhetssystem och övervakningskameror. Jaguar Land Rover Limited ansåg att det fanns risk att varumärket förväxlas med deras varumärke DEFENDER och framställde invändning mot registreringen av iDefend i Sverige.

Land Rover Defender är sedan länge en välkänd terrängbilsmodell, och varumärket är även registrerat inom EU för säkerhetssystem. Jaguar Land Rover ansåg att iDefend var förväxlingsbart med deras tidigare registrerade varumärkesrättigheter för DEFENDER, men därutöver försökte man också övertyga PRV om att märket är känt på marknaden och väl ansett, och därigenom skulle ha förvärvat ett starkare och utökat varumärkesskydd än vad registreringen visar.

PRV var delvis enigt med Jaguar Land Rover och upphäver registreringen för iDefend i två av klasserna där det bedöms finnas en förväxlingsrisk med Jaguar Land Rovers tidigare varumärkesregistrering, nämligen för säkerhetssystem och övervakningsutrustning. Däremot ansåg PRV inte att Jaguar Land Rover kunnat styrka att deras märke är så pass välkänt och inarbetat att de också kunde hindra sådana tjänster i Atros ansökan som inte omfattades av deras tidigare varumärkesregistrering. Atro får därför behålla registreringen för iDefend för telefonsvarartjänster, säkerhetstjänster och bevakningstjänster.

Beslutet kan överklagas t.o.m. 1 juni 2020.

Andra nyheter

 • Stockholm 17 Jan 2022

  Groth & Co flyttar!

  Läs mer

 • Jamaica 17 Jan 2022

  Jamaica ansluter sig till Madridprotokollet

  Läs mer

 • Jamaica 13 Jan 2022

  Jamaica ansluter sig till Haag-systemet

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi