Europa 12 Mar 2020

EPO höjer avgifterna 1 april 2020

Det europeiska patentverket (EPO) meddelar att man höjer sina officiella avgifter fr.o.m. den 1 april 2020. De flesta avgifterna höjs med 4-5% medan enstaka avgifter höjs med upp till 20%. Det är den första generella avgiftshöjningen sedan år 2016.

Majoriteten av avgifterna ökar relativt marginellt och inflationsenligt med ca 4 – 5%. Det kan ändå vara värt att se över om det finns avgifter som kan betalas in före 1 april 2020 till de nuvarande lägre priserna.

Exempelvis ökar de officiella årsavgifterna och då EPO accepterar inbetalning av årsavgifter tre månader före fristens utgång, kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att betala in sådana som faller inom den ramen före 1 april i år. Har man under våren 2020 för avsikt att lämna in en avdelad ansökan vid EPO, skulle en inlämning före 1 april också innebära besparingar.

Den officiella avgiften för ”Large Entity Applicants” att inlämna besvär höjs avsevärt – med nästan 20%. Om ni överväger ett lämna in besvär inom en snar framtid kan det därför vara klokt att göra det innan den 1 april. Efter inlämning har man sedan två månader på sig att utarbeta grunderna för besvär. För sökande som kvalificerar sig för den rabatterade besvärsavgiften (till exempel privatpersoner, mindre företag, ideella organisationer, universitet och forskningsinstitut) höjs samma avgift endast med 5%.

Det går bra att kontakta om ni har frågor kring detta. 

 

 

 

Andra nyheter

 • Sverige 23 Jun 2022

  Framgång för ATG om Trav & Galopp

  Läs mer

 • Sverige 16 Jun 2022

  Trademark Prosecution Firm of the Year i Sverig...

  Läs mer

 • Worldwide 09 Jun 2022

  Camilla Hamrin igen en av ”Top 250 Women in I...

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi