EU 25 Feb 2014

Europaparlamentet antar förslag om nytt europeiskt varumärkesskydd

I förmiddags (25 februari 2014) antog Europaparlamentet ett förslag om ett nytt europeiskt varumärkesskydd. Det är den svenska EU-parlamentarikern Cecilia Wikström har lett EU:s arbete med förslaget, som syftar till att reformera och ytterligare harmonisera det europeiska varumärkessystemet.

Målsättningen med revisionen är att förenkla vardagen för Europas företag genom att minska kostnader samt göra det enklare och snabbare att få varumärkesskydd, oavsett om man söker ett nationellt eller europeiskt sådant.  Bland annat kommer tullen att ges förbättrade möjligheter att beslagta förfalskade produkter som passerar de europeiska gränserna. Förslaget innehåller försöker även skapa kortare handläggningstider, moderna och tydliga regler som tar hänsyn till ny teknik, och flexibla lösningar för företag som växer och utvecklar sin verksamhet.

Sista ordet är dock inte sagt om detta förslag. Förhandlingar mellan Europaparlamentet och Ministerrådet förväntas ta vid efter Europaparlamentsvalet i maj.

Cecilia Wikström kommer till oss på måndag (3 mars 2014) för att, för första gången på ett seminarium i Sverige, berätta om sitt arbete med att reformera det europeiska varumärkessystemet. Mer information om seminariet och anmälan hittar du här.

Andra nyheter

 • Sverige 14 Sep 2022

  Med fondpengar – skydda dina IP-rättigheter

  Läs mer

 • Sverige 24 Aug 2022

  Välkommen Cao – vår nya European Patent...

  Läs mer

 • Sverige 07 Jul 2022

  Välkommen Christina!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi