Kenya 11 Nov 2014

Groth & Co hjälper till att starta 50 nya företag i Kenya

De senaste tre åren har vi grävt en brunn i Mali, byggt ett skolkök i Uganda och byggt vattendammar i Kenya. I år har vi hjälpt till att starta 50 nya företag i Kenya!

Under årets INTA-konferens i Hongkong arrangerade vi en mottagning för kunder och samarbetspartner på restaurangen The Pawn. Temat för årets mottagning var att bekämpa fattigdom genom att stimulera entreprenörskap – mer exakt att utbilda och hjälpa kvinnor i Kenya till att starta egna företag och bli självförsörjande.

Tack vare ett stort antal gäster lyckades vi samla in 44 900 kronor. Den summan var tillräcklig för att starta 50 nya företag! Vi är mycket tacksamma för alla de gäster som kom till vår mottagning och gjorde detta möjligt! Vi vill passa på att rikta ett stort tack till er!

Pengarna lämnades över till vår partner Hand in Hand, och användes för att finansiera ett Village Uplift Programme (VUP) i en kenyansk by som heter Mumbuini (cirka två timmars bilfärd från Nairobi). Projektet inleddes den 14 juli 2014 och under loppet av två år kommer denna by lyftas ur fattigdomen genom en rad riktade insatser fokuserade på ekonomisk och social delaktighet för kvinnor, ungdomar och män; och därmed samhället, genom att främja skapandet av hållbara företag och arbetstillfällen. Hand in Hand har också gett dessa människor ekonomisk vägledning samt nödvändig kunskap om hur man startar och driver företag, och hur man kan uppnå en hållbar försörjning.

Vissa människor är i färd med att starta sina företag, medan andra är redan har kommit igång med verksamheten. Hand in Hand rapporterar att programmet redan har en stor inverkan på samhället som helhet, och att deltagarna är entusiastiska över att delta i utbildningar och aktiviteter.

Ett exempel på företag är startat av Onesmus Muriuki Ndwiga (52), Francis Njega (63), Ephantus Kariuki Mwaniki (45), Catherine Njoki (57) och Susan Wanjiku Mugo (37). Tillsammans har de köpt en äggkläckningsmaskin, som de nu använder för att starta ett hönseri. Detta var en affärsidé som kom till genom insikten att närområdet hade en hög efterfrågan på kyckling, men saknade en äggkläckningsmaskin. Maskinen rymmer 48 ägg, som företagarna turas om att kontrollera. Det tar 21 dagar för äggen att kläckas och sedan ytterligare tre månader innan kycklingarna har vuxit sig stora nog att sälja.

Together we can make a difference!

Nedan kan du se några bilder från Mumbuini, Kenya.

Fotograf: Hand in Hand

 

2014reception1

2014reception2

2014reception3

2014reception4

2014reception5

 

Andra nyheter

 • Stockholm 05 Oct 2021

  UNICEF väljer Stockholm för sitt innovationsk...

  Läs mer

 • Förenade Arabemiraten 30 Sep 2021

  Förenade Arabemiraten ansluter sig till Madrid...

  Läs mer

 • Worldwide 28 Sep 2021

  Sverige – fortsatt i topp!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi