Ittoqqortoormiit, Grönland 01 Sep 2016

Groth & Co och WWF startar isbjörnspatrull på Grönland

Vid INTA-konferensen i Orlando 2016 hade vi mottagning på ICEBAR Orlando för kunder och samarbetspartner. Vid mottagningen valde vi att donera en summa pengar per närvarande gäst till vår samarbetspartner WWF för att rädda isbjörnen. Pengarna användes för att starta upp en isbjörnspatrull i byn Ittoqqortoormiit på Grönland. 

Klimatförändringarna påverkar havsisen som smälter kraftigt och minskar årligen. Isbjörnen är helt beroende av havsisen för att jaga och färdas på till och från idet. När havsisen smälter allt tidigare på våren fastnar fler och fler isbjörnar på land och kommer inte ut till jaktmarker där sälarna håller till vilket leder till svält. Under de senaste åren har därför fler och fler ”strandade” isbjörnar sökt upp samhällen för att leta efter mat, ofta sopor. Detta medför fler möten mellan isbjörnar och människor och därmed ökar risken för att någon skall skadas, och i värsta fall dödas (ofta är det isbjörnen som dödas). WWF har länge arbetat med isbjörnspatruller i Ryssland, Kanada och Alaska, och dessa har till uppgift att minska antalet konfrontationer mellan isbjörn och människa.

Det här är den senaste aktiviteten i vårt CSR-projekt ”Toghether We Can Make a Difference!”. Du kan läsa mer om våra tidigare projekt här.

Vi är mycket tacksamma för alla de gäster som kom till vår mottagning och gjorde detta möjligt! Vi vill rikta ett stort tack till er! Together we can make a difference!

 

CSR 2016

 

Andra nyheter

 • Sverige 23 Jun 2022

  Framgång för ATG om Trav & Galopp

  Läs mer

 • Sverige 16 Jun 2022

  Trademark Prosecution Firm of the Year i Sverig...

  Läs mer

 • Worldwide 09 Jun 2022

  Camilla Hamrin igen en av ”Top 250 Women in I...

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi