Sverige 13 Oct 2016

Kristina Björnerstedt ny VD på Skriptor

Kristina Björnerstedt utses till ny VD hos namngivningsbyrån Skriptor AB med huvudkontor i Stockholm. Nuvarande VD Olof Lindquist kommer att fortsätta sitt engagemang i styrelsen såväl som i ledningsgruppen. Förändringen träder i kraft 1 november 2016.

Kristina har arbetat på Skriptor sedan 2007 i första hand som namngivningskonsult och projektledare. Hon har specialiserat sig på den kreativa delen av namnframtagning, liksom utvecklat språkliga tjänster och övergripande namnstrukturfrågor. Inom ramen av den varumärkesjuridik som ingår i namngivningsprojekt samarbetar Kristina också ofta med systerföretaget Groth & Co (rådgivare inom immaterialrätt).

Med en internationell bakgrund, bl a från Handelsavdelningen på Tjeckiska ambassaden i Stockholm och inom musikbranschen, har hon alltid trivts med att arbeta i en mångkulturell miljö. Hennes verkliga passion finner man inom språkområdet, där studier i latin, ryska och tjeckiska sticker ut något (vid sidan av franska, engelska och italienska).

Kristina har mångårig erfarenhet som representant för Skriptor både i Sverige och utomlands, särskilt med kunder i Schweiz och Tyskland. Hon är medlem och frekvent deltagare i konferenser som PTMG (Pharmaceutical Trade Marks Group), INTA (International Trademark Association) och MARQUES.

”Det är med stor entusiasm och stolthet jag tar över rollen som VD för Skriptor AB. Skriptor har en 30-årig och solid historia med en stark position inom namnområdet, och tillsammans med fantastiska kollegor som är engagerade och har respekt för det sanna hantverket kommer vi att fortsätta leverera namn i världsklass. Inom kort kommer vi också att starta ett nära samarbete med den holländska namnbyrån Zigila. Den dynamiska digitala marknaden gagnar innovation och förenklar internationell expansion. Detta skapar nya utmaningar för varumärkesbyggande och namngivning. Tillsammans är vi bättre rustade att fullt ut kunna tillgodose våra kunder i alla tänkbara namnfrågor och erbjuda dem lösningar som fungerar i dag såväl som i morgon”, säger Kristina Björnerstedt.

Vi på Skriptor och Groth & Co önskar Kristina grattis och ett stort lycka till! 

Andra nyheter

 • Sverige 23 Jun 2022

  Framgång för ATG om Trav & Galopp

  Läs mer

 • Sverige 16 Jun 2022

  Trademark Prosecution Firm of the Year i Sverig...

  Läs mer

 • Worldwide 09 Jun 2022

  Camilla Hamrin igen en av ”Top 250 Women in I...

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi