Stockholm 21 Apr 2016

Mats Lundberg ny VD på Groth & Co

Mats Lundberg utses till ny VD hos immaterialrättsrådgivarna Groth & Co. Nuvarande VD Gunnar Sundkvist blir arbetande styrelseledamot. Förändringen träder i kraft 1 maj 2016.

Många av er känner säkert redan Mats. Han är Managing Partner och senior konsult specialiserad på varumärke, design och upphovsrätt samt implementering av IP-strategier. Mats är sedan 2001 ansvarig för juridik- och varumärkesavdelningen och har arbetat i bolaget i 25 år.

Mats är även Council Member i ECTA (European Communities Trademark Association), styrelsemedlem och avgående ordförande i SEPAF (Sveriges Patentbyråers Förening), styrelsemedlem i Skriptor AB och Markify AB samt styrelsemedlem i Groth & Co.

Bland kunder och samarbetspartner är Mats en uppskattad rådgivare. Han har också gott renommé internationellt, och är bland annat utsedd till ”IP Star” av tidningen Managing Intellectual Property samt uppmärksammad bland ledande svenska immaterialrättsrådgivare i så väl Who’s Who Legal och World Trademark Review.

 – Det är med stolthet och glädje jag tar över rollen som VD på Groth & Co. Jag har varit på företaget länge så jag vet att jag får ansvar för ett stabilt och välskött bolag. Vi kommer att fortsätta leverera affärsmässig immaterialrättsrådgivning i världsklass, och alltjämt sträva efter att möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Under mina 25 år på Groth & Co har jag sett branschen och marknaden förändras. Nu mer än någonsin efterfrågas strategisk och affärsrelaterad rådgivning kring immaterialrätt, och det är något vi ser kommer öka ytterligare både i Sverige och internationellt., säger Mats Lundberg.

Mats Lundberg kommer utöver sin nya roll som VD att kvarstå som ansvarig för juridik- och varumärkesavdelningen. Nuvarande VD Gunnar Sundkvist blir arbetande styrelseledamot och kommer fortsatt att ingå i Groth & Co:s ledningsgrupp. Förändringen träder i kraft i samband med bolagets nya verksamhetsår, den 1 maj 2016.

Vi kollegor på Groth & Co vill önska Mats grattis och lycka till!

Andra nyheter

 • Sverige 14 Sep 2022

  Med fondpengar – skydda dina IP-rättigheter

  Läs mer

 • Sverige 24 Aug 2022

  Välkommen Cao – vår nya European Patent...

  Läs mer

 • Sverige 07 Jul 2022

  Välkommen Christina!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi