USA 05 Feb 2018

Meryl Streep varumärkesskyddar sitt namn

Den amerikanska skådespelerskan Meryl Streep har ansökt om varumärkesskydd för sitt eget namn; Meryl Streep. Ansökan lämnades in till den amerikanska patent och varumärkesmyndigheten, USPTO, den 22 januari i år och avser underhållning, TV och film, talarframträdanden, autografer och webbsidor.

Meryl Streep är en amerikansk skådespelerska som bland annat har spelat i filmerna Järnladyn, Mamma Mia!, Djävulen bär Prada, Sophies val och Broarna i Madison County. Hon långfilmsdebuterade 1977 och hon innehar rekordet för flest Oscarsnomineringar i skådespelarkategorin.

Meryl Streep har inte uttalat sig kring vad hon ska använda sin varumärkesansökan till. Men om ansökan leder till registrering får hon ensamrätt att använda termen Meryl Streep i USA inom de områden som ansökan avser.

Att amerikanska kända personer ansöker om varumärkesskydd är inte ovanligt. Sångerskan Taylor Swift har lämnat in ca 60 varumärkesansökningar under de senaste 10 åren. Swift’s ansökningarna avser bland annat textrader och fraser från henne musik och är ansökt för kläder, assessorer och anteckningsböcker.

Andra nyheter

 • Worldwide 04 May 2022

  Renewcell gör modeindustrin hållbar

  Läs mer

 • Kap Verde 28 Apr 2022

  Kap Verde ansluter sig till Madridsystemet

  Läs mer

 • Skandinavien 28 Apr 2022

  Nominerad till fina priser

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi