Sverige 20 Nov 2019

MetaCurUm Biotech och Mycorena vann Groth & Co’s innovationstävling

För att fira vårt 150-årsjubileum, ville vi på Groth & Co ta vår samlade kunskap och ge tillbaka till dagens näringsliv. Vi ville hjälpa nästa generations banbrytande företag, de som kan föra tekniken, samhället och mänskligheten framåt. Därför bjöd vi in innovationsföretag med spännande modern teknik att tävla om immaterialrättsrådgivning till ett värde av 150 000 kr. Genom att beskriva varför de förtjänade att få vår hjälp, så var de med och tävlade om rådgivning värd 150 000 kr.

Bland många intressanta och innovativa företag kunde juryn till slut ena sig om två värdiga vinnare, MetaCurUm Biotech och Mycorena, som därmed vann rådgivning för 75 000 kr vardera.

MetaCurUm Biotech är ett spin-off-bolag från Umeå universitet som utvecklar en ny behandlingsstrategi för aggressiv cancer. Deras läkemedelskandidat har utvecklats baserat på många års forskning och påverkar vissa cancercellers förmåga att sprida sig och ge upphov till metastaser. Tack vare en unik verkningsmekanism är förhoppningen att behandlingen ska resultera i en förbättrad livskvalité och förlängd överlevnad hos patienter som drabbats av en aggressiv cancersjukdom.

Mycorena omvandlar restprodukter från livsmedelsindustrin till ett ätbart, hållbart och veganskt svampprotein. Deras produkt heter Promyc™ och har en neutral smak med en köttliknande konsistens, och kan användas för att utveckla en mängd unika livsmedelsprodukter och ingredienser. Promyc framställs genom en innovativ produktionsmetod baserad på fermentering som innebär att annars outnyttjade resurser kommer till användning. Produkten skapar därmed stora vinster för miljö och klimat.

Både MetaCurUm Biotech och Mycorena adresserar globala och viktiga utmaningar för mänskligheten. På så sätt är de två annars ganska olika bolagen väldigt lika varandra. En annan likhet är att de är i ett skede där immaterialrätt kommer kunna spela av avgörande roll för deras kommande utveckling. Därför känns det otroligt roligt och inspirerande att få ta vår 150-åriga erfarenhet och ge tillbaka till dessa två supermoderna och viktiga företag, säger Mats Lundberg, VD på Groth & Co

Andra nyheter

 • Stockholm 05 Oct 2021

  UNICEF väljer Stockholm för sitt innovationsk...

  Läs mer

 • Förenade Arabemiraten 30 Sep 2021

  Förenade Arabemiraten ansluter sig till Madrid...

  Läs mer

 • Worldwide 28 Sep 2021

  Sverige – fortsatt i topp!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi