Stockholm 01 Oct 2019

Re:newcell vinnare av Norrsken Impact Award

Det svenska företaget Re:newcell har en teknik för att ta fram ett biologiskt nedbrytbart textilmaterial utifrån gamla kläder. Företaget utsågs förra veckan till en av tre vinnare i Norrsken Impact Awards som prisar de nordiska startups med störst möjlighet till positiv global påverkan. Förutom Re:newcell utsågs Ignitia och N2 Applied till vinnare.

Re:newcell grundades för att tackla utmaningen att en försumbart liten del av alla världens kläder återvinns. Företaget har kommit att bli världens första tillverkare av en högkvalitativ textilråvara producerad av textilavfall från konsument. Sedan två år tillbaka är H&M delägare i företaget och i våras levererade man sin första kommersiella order. Materialet är en typ av cellulosafiber som kan användas för att producera t.ex viskosfiber för klädtillverkning.

Vi på Groth & Co hjälper Re:newcell med immaterialrättsfrågor kring bland annat varumärken och domännamn. Vi önskar Re:newcell stort grattis till Norrsken Impact Award och ett fortsatt lycka till!

Andra nyheter

 • Stockholm 05 Oct 2021

  UNICEF väljer Stockholm för sitt innovationsk...

  Läs mer

 • Förenade Arabemiraten 30 Sep 2021

  Förenade Arabemiraten ansluter sig till Madrid...

  Läs mer

 • Worldwide 28 Sep 2021

  Sverige – fortsatt i topp!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi