USA 21 Mar 2018

Tinder stämmer Bumble för patentintrång

Dejting-appen Tinder stämmer konkurrenten Bumble för patentintrång. Det påstådda intrånget gäller bland annat tekniken ”swipa” bilder till vänster eller höger. Dessutom verkar relationen företagen emellan sedan tidigare vara mycket infekterad.

Tinder är en omåttligt populär dejting-app som lanserades 2012 och ägs av Match Group som bland annat också äger Match.com. Tinder är en platsbaserad app som möjliggör kommunikation mellan två ömsesidigt intresserade personer. Användaren presenteras för ett antal potentiella personer och gör sedan sitt val genom att svepa bilden till vänster för nej eller höger för ja. Denna svepande rörelse har kommit att bli kallad ”att swipa” (”svajpa”). Och det är denna rörelse som det påstådda patentintrånget handlar om.

Tinder anklagar den konkurrerande dejting-appen Bumble för att göra intrång i deras teknik för att swipa vänster eller höger.

Bumble ägs av Badoo och är grundat av två tidigare anställda hos Tinder, Chris Gulczynski och Sarah Mick. Nu rapporteras det att Tinder har gjort upprepade försök till att köpa Bumble. Bumble i sin tur har svarat på stämningsansökan genom att skriva ett mycket syrligt publikt brev.

Tinder påstår att Bumble gör intrång i ett antal av deras patent. Bland annat “Matching Process System and Method,” och även “Display Screen or Portion Thereof With a Graphical User Interface of a Mobile Device”.

Andra nyheter

 • Sverige 23 Jun 2022

  Framgång för ATG om Trav & Galopp

  Läs mer

 • Sverige 16 Jun 2022

  Trademark Prosecution Firm of the Year i Sverig...

  Läs mer

 • Worldwide 09 Jun 2022

  Camilla Hamrin igen en av ”Top 250 Women in I...

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi