Alicante 24 May 2021

Våra kollegor i Alicante hälsar!

Vi passade på att stämma av hur läget är med våra kollegor Ruth och Agustin på kontoret i Alicante. I ”intervjun” får vi veta att det känns bra att arbeta i soliga Spanien, trots pandemi och att ekonomin blir starkare och de ser fram emot att få kunna delta i konferenser mm. Som medlem i AIPPI arbetar man i olika projekt; harmonisering av internationella designrättslagen samt tillägg i spanska varumärkesrätten för att nämna ett par.

Hej Ruth och Agustin, hur är det i Spanien och Alicante?
Ruth: Allt är okej i Alicante, vilket är det bästa stället att bo i Spanien just nu. Situationen har förbättrats sedan april 2021 och staden är mycket hälsosam. Vi har fortfarande hög arbetsbelastning eftersom vi är ett litet kontor och pappersfritt kontor sedan vi startade. Arbetet har digitaliserats och online-möten har utvecklats.

Agustin: Allt är bra och som vanligt. Vi har mer eller mindre samma arbetsbelastning som år 2020. Jag är frisk och jobbar mestadels från kontoret i år, vilket känns bättre än distansarbete.

Några speciella planer inför semestern?
Ruth: Jag kommer förmodligen att resa till Italien eller till och med stanna i Spanien i bergen som inte ligger nära havet, eftersom vi annars bor nära stranden i Alicante.

Agustin: Jag planerar att besöka Portugal med min familj, så det kommer att bli min första utlandsresa sedan 2019.

Några nyheter på jobbet?
Ruth: För närvarande behandlar vi några ärenden vid allmänna domstolar och Spaniens högsta domstol. Det verkar väldigt spännande även om vi bara får komplicerade ärenden där vi måste överklaga i högre instanser och där det kan bli svårt att nå framgång.

Agustin: Vi kommer att arbeta som vanligt, vi vill delta i IP-konferenser på plats som vi gjorde tidigare (och inte digitalt). Vi ser verkligen fram emot att delta i INTA-konferenser eller liknande årsmöten i framtiden.

Nya nyheter om Spanien i allmänhet?
Ruth: Generellt börjar Spanien nu att ta sig igenom en stark ekonomisk kris, men hälsan är inte alls ett problem. De spanska myndigheterna har varit för stränga med restriktionerna. Särskilt i vår region (Valencia) har vi en mycket speciell situation där pandemin hela tiden haft låga siffror som inte motsvarar någon pandemi. Med tanke på att det inte är några turister här just nu och det bara är vi som bor i Alicante här nu, är det inte så mycket människor och vädret är alltid väldigt bra.

Agustin: Den allmänna stämningen är bättre nu så snart sommaren kommer och pandemin är mindre märkbar. Vi hoppas att EUIPO snart kommer att hålla möten, seminarier och konferenser på plats.

Om du skulle komma till Sverige igen, vad skulle vara det första du skulle vilja göra?
Ruth: Vi skulle vilja resa till Sverige och njuta av midnattssolen liksom den öppna sociala stämningen trots social distansering.

Agustin: Vi vill naturligtvis besöka Stockholm inom en snar framtid. Förutom arbetet är mina intressen att vandra, besöka svenska skogar och simma i öppet vatten.

När det gäller mina nuvarande och framtida uppdrag:
Ruth: Jag har i år deltagit i AIPPI:s projekt för harmonisering av internationell designrätt. Vårt förslag har, som nationell grupp, skickats till AIPPI:s sekretariat med rekommendationer om lagändringsförbättringar. Jag kommer också att delta i september i ett Digital Mainstream Symposium organiserat av OBS Business School där jag är lärare online tillsammans med Lomonosov Moscow State University, European Foundation for Management Development och Universidad de la Sabana i Colombia. Dessa universitet vill bli digitala och erbjuda online-kurser och OBS Business School är redan en inhemsk digital skola för magisterexamen och allmänna doktorandstudier vid universitet.

Dessutom har jag just blivit tillfrågad om att komma med synpunkter och idéer för att förbättra det nya projektet vad gäller ändring av tillägget i spansk varumärkeslag inom vår AIPPI-nationella grupp.

Andra nyheter

 • Sverige 14 Sep 2022

  Med fondpengar – skydda dina IP-rättigheter

  Läs mer

 • Sverige 24 Aug 2022

  Välkommen Cao – vår nya European Patent...

  Läs mer

 • Sverige 07 Jul 2022

  Välkommen Christina!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi