Worldwide 27 Oct 2020

Varning – bluffakturor i omlopp!

Oseriösa aktörer fortsätter att skicka fakturor/erbjudanden där man uppmanas att registrera eller förnya sitt varumärke internationellt. Breven ger sken av att vara officiella och man uppmanas att betala stora belopp. Dessa register är inte officiella och har ingen laglig verkan. Så det gäller att vara mycket uppmärksam!

Bland annat har vi sett avier om att betala registreringsavgift med den europeiska varumärkesmyndigheten EUIPO (med kontor i Spanien) som avsändare. Man kan vara uppmärksam på till exempel angett IBAN-nummer som innehåller ett lands förkortning, i regel något annat land än Spanien. EUIPO skickar aldrig fakturor eller brev om uppmaning till direktbetalning. Om du får en faktura som ser ut att komma från en officiell myndighet – så betala inte – utan kontrollera avsändaren först! Erbjudanden om förnyelse av patent förekommer också.

Groth & Co:s webbplats har vi listat namn på oseriösa aktörer. Denna lista uppdateras kontinuerligt när vi får vetskap om bluffakturor. Även på EUIPO:s och WIPO:s webbplatser publiceras exempel på sådana bluffakturor. Likaså Svensk Handel publicerar en varningslista över svenska aktörer.

Var uppmärksam och kontakta alltid ditt ombud om du är tveksam eller undrar över något.

Andra nyheter

 • Sverige 14 Sep 2022

  Med fondpengar – skydda dina IP-rättigheter

  Läs mer

 • Sverige 24 Aug 2022

  Välkommen Cao – vår nya European Patent...

  Läs mer

 • Sverige 07 Jul 2022

  Välkommen Christina!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi