Kenya 03 Jun 2014

Vi kommer starta 50 nya företag i Kenya!

De senaste tre åren har vi grävt en vattenbrunn, byggt ett skolkök och byggt vattendammar för odling. I år kommer vi starta 50 nya företag i Kenya!

Under årets INTA-konferens i Hongkong arrangerade vi en mottagning för kunder och samarbetspartner på restaurangen The Pawn. Vårt mål med årets mottagning var att bekämpa fattigdom genom att stimulera företagande. Och mer exakt genom att utbilda och hjälpa kvinnor i Kenya med att starta egna företag och bli självförsörjande. Därför valde vi att donera 100 kronor per gäst som ska användas för att skapa hållbara företag bland fattiga människor på landsbygden i Kenya.

Tack vare ett stort antal gäster på mottagningen har vi lyckats vi samla in 44 900 kronor. Det är en tillräcklig summa för att starta 50 nya företag! Vi tackar alla våra gäster som gjorde detta möjligt!

Pengarna har överlämnats till vår samarbetspartner Hand In Hand som nu ska starta upp arbetet. Hand in Hand har en modell för att skapa företag som inkluderar gruppsammansättning, utbildning, finansiering och expansion. Du kan läsa mer om modellen på Hand in Hands hemsida.

Vi kommer att hålla er uppdaterade om hur projektet fortlöper. Vi vill också rikta ett stort tack till alla våra gäster på mottagningen som gjort detta möjligt!

Together we can make a difference!

 

Andra nyheter

 • Sverige 14 Sep 2022

  Med fondpengar – skydda dina IP-rättigheter

  Läs mer

 • Sverige 24 Aug 2022

  Välkommen Cao – vår nya European Patent...

  Läs mer

 • Sverige 07 Jul 2022

  Välkommen Christina!

  Läs mer

Kontakta oss

Världen & Vi