Karriär.

»Hos oss erbjuds en unik möjlighet att arbeta kreativt tillsammans med olika kompetenser som ingenjörer, jurister, ekonomer, namnskapare och språkvetare.«

Vi är alltid på jakt efter affärsorienterade immaterialrättskonsulter. Är det du?
Välkommen att kontakta Mathias Loqvist, Head of Patent Dept, Mats Lundberg, VD, eller
Carolin Sundkvist, Head of Administration and Marketing genom att skicka ett mail till work@groth.eu

Groth & Co söker trainees och blivande patentkonsulter

Brinner du för att arbeta i gränslandet mellan teknik och juridik? Är du analytisk och gillar innovationer? Har du drivkraft till att skapa affärer?

Är du intresserad av en karriär som patentkonsult och rådgivare inom immaterialrätt (IP)? Patentkonsultens roll är komplex och kräver en holistisk syn som förenar affärsförståelse, teknikkunskaper, juridisk kompetens och känsla för språk. Det kräver en bred palett av kunskaper och erfarenheter.

Vi söker dig som har något eller några års arbetslivserfarenhet och har en utbildning som civilingenjör inom något av områdena teknisk fysik, elektroteknik, datorteknik, programmering eller liknande. Tidigare erfarenhet av patent är meriterande.

På Groth & Co kommer du att under handledning av seniora patentkonsulter få möjlighet att bygga upp det breda spektrum av kompetenser som krävs för en framgångsrik karriär som patentkonsult.

Rollen som patentkonsult kräver hög noggrannhet och stresstålighet, ett exakt arbetssätt och att man är driven och tar egna initiativ. Den teknik man arbetar med är kundens teknik, vilket varierar med kund och kan vara allt från medicinsk teknik, mjukvara, mikroelektronik och mekanik. Yrkesrollen kräver således en hög mental flexibilitet, en förmåga att sätta sig in i och förstå nya teknikområden, samt en god portion nyfikenhet.

Konsulten arbetar i en nära relation till kunden, ibland hos kund för att få inblick i dennes teknik, men även genom fysiska och digitala möten. Därför bör konsulten vara bekväm i möten med människor för att trivas i sin roll. Kontakten med kunden inbegriper även rena säljaktiviteter, såsom direkta säljsamtal, men även genom kontakter via konferenser, möten och andra medier.

Konsulten ska behärska det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift, ytterligare språkkunskaper är meriterande. Din anställning inleds med en trainee-period där du får stöd såväl i ditt arbete som i kontakten med kunden.

En målsättning är att du inom viss tid skall vara en auktoriserad europapatentkonsult (European Patent Attorney), varför du erbjuds tid, delvis under arbetstid, för förberedelser och studier inför European Qualification Examination (EQE). Mer informatin hittar du här: https://www.epo.org/learning/eqe.html

Skicka din ansökan
Skicka e-post med bifogat CV och ämnesraden: ”Trainee hos Groth & Co” till: work@groth.eu

Du är välkommen med din ansökan senast 2021-08-13.

Vi kommer att utvärdera ansökningar löpande under sommaren. Har du frågor kontakta: work@groth.eu

Om Groth & Co
Groth & Co är ett personalägt konsultbolag med omkring 45 anställda med kontor i centrala Stockholm. Vi har seniora patentexperter och jurister inom de flesta tekniska och immaterialrättsliga områden. För att ge all tänkbar support till våra konsulter har vi IT-avdelning och marknadsavdelning samt omfattande internationellt nätverk och samarbete. Läs gärna vidare på www.groth.se
Groth & Co är också grundare och arrangör av de årliga konferenserna Patentdagen och Varumärkesdagen.

Kontakta oss

Världen & Vi

 • Jordglob

  Stockholm

  Huvudkontor

  Groth & Co KB
  Box 6107
  SE-102 32 STOCKHOLM

  Besöksadress:
  Birger Jarlsgatan 57 B, 113 56 Stockholm
  SVERIGE
  Telefon: +46 8 729 91 00
  E-post: info@groth.eu
  Fax: +46 8 31 67 67

  Visa på karta

 • Jordglob

  Alicante

  Groth & Co KB
  Avda. De Aguilera 19-1 B
  ES-03007 ALICANTE
  SPANIEN
  Telefon: +34 96 592 04 55
  E-post: info@groth.eu
  Fax: +34 96 592 05 03

  Visa på karta

 • Jordglob

  München

  Groth GmbH
  Rosenkavalierplatz 4
  DE-81925 MÜNCHEN
  TYSKLAND
  Telefon: +49 89 982 952 63
  E-post: info@groth.eu
  Fax: +49 89 982 952 65

  Visa på karta

 • Jordglob

  Shanghai

  Groth & Co KB
  378 WuKang Road, Office 303
  200031 SHANGHAI
  KINA
  Telefon: +86 1361 180 4064
  E-post: info@groth.eu

  Visa på karta